7 Tips voor hechten met je baby buitenshuis

Gepubliceerd op 27 juli 2018 18:17

Ik wilde heel graag hechten met mijn tweede kindje. Doordat de oudste al kon lopen, praten en vooral veel aandacht vragen, en de baby zo rustig en makkelijk was, vond ik het belangrijk om quality time met hem door te brengen, zodat ik ook een goede band met hem op kon bouwen. Ik had deze behoefte heel erg sterk. Sure, wandelen, voorlezen en liedjes zingen zijn leuk en werkbaar, maar ik wilde er ook graag uit, en dan wel samen met de kleine. Ik ging naarstig op zoek naar activiteiten en dat was behoorlijk lastig. Sommige activiteiten, zoals met de baby naar de spa, kwam ik te laat achter. Daarom hoop ik de mama’s die op dit moment op zoek zijn voort te kunnen helpen, omdat ik weet hoe frustrerend het kan zijn het gevoel te hebben buitenshuis niets met je kind te kunnen doen.

TIP: Vind je het lastig om ‘tussen de flesjes’ door iets te plannen, omdat je kindje onregelmatig drinkt? Neem een thermoskan met heet water, een flesje koud water en poedermelk in een bakje mee (te koop bij o.a. Hema), om jezelf meer tijd en rust te gunnen.

 

1. MAMA & BABY YOGA
In Almelo biedt  Berryl Baby Mama & Baby yoga (Fit & in balans met je baby) aan. Dit is een mooie manier om aan jezelf te werken samen met je kindje. De lessen worden langzaam opgebouwd en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere mama’s. Helaas kon ik hier zelf niet aan meedoen, omdat ik geen oppas voor de oudste had. Van Berryl mocht ik mijn peuter wel gewoon meenemen, maar heb ervoor gekozen dit niet te doen, omdat ik echt alleen met mijn baby wilde zijn en mijn oudste veel aandacht eist.

 

2. WELLNESS
Een collega van mijn vertelde me dat ze met haar dochter van 4 maanden naar de Newborn-Spa in Arnhem ging. Alhoewel dit me eerst een beetje vreemd in de oren klonk, baalde ik na het zien van haar foto’s en filmpjes dat ik deze informatie niet in mijn bezit heb gehad voordat mijn jongste zoon 6 maanden was. Het is namelijk voor baby’s tot 6 maand. Net als mijn zoon, heeft haar dochter een gevoelige huid en eczeem, en laat deze hydrotherapie nou ideaal zijn voor baby’s met huidproblemen. Voor mij een gemiste kans, maar wie weet gebeurt het ooit nog eens 😉
Naast verschillende ‘floatsessies’, wordt er ook babymassage aangeboden en voor (aanstaande) mama’s ook zwangerschapsmassages en een workshop ‘Baby Beads’ aangeboden.

 

3. BALLORIG / MONKEY TOWN
Deze indoor speelparadijzen bezocht ik op het moment dat de oudste een jaar of anderhalf was. Hij is dol op klauteren, en op peuterochtenden betaal je niet zoveel en is het nog rustig (doordeweeks althans). Tot mijn vreugde bieden deze speelplekken ook ruimte voor baby’s om te kunnen rollen/tijgeren/kruipen, zonder omver te worden gelopen door overenthousiaste peuters en kleuters en zijn deze speelparadijzen echt geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar. 

 

4. BABYZWEMMEN
De meeste zwembaden bieden babyzwemmen aan, meestal voor baby’s vanaf 8 weken (Het CB raadt aan om te wachten tot na de eerste vaccinatie). Zo komen de kleintjes op een rustige manier in aanraking met water en is het voor ouder en kind een mooi moment om dicht bij elkaar te zijn. Kijk goed op de website van het zwembad wanneer babyzwemmen (ook wel ‘ouder en kind zwemmen’ genoemd) wordt aangeboden. In Almelo en Deventer wordt op doordeweeks in de ochtend aangeboden en in Wierden ook op zaterdagochtend. LET OP: in schoolvakanties is er meestal geen babyzwemmen.

 

5. KINDERBOERDERIJ
De meeste steden of dorpen hebben wel een (soort van) kinderboerderij en de meesten zijn nog gratis ook! Kinderen vinden dieren vaak hartstikke leuk, om ze zien en om ze te aaien of voeren en het is nog leerzaam ook. Voor ouders is het ook lekker ontspannend om kind en dier samen te zien en er zijn vaak fijne zit- en schaduwplekjes om even te relaxen. Naast een kinderboerderij is een ‘gewone’ boerderij bezoeken ook erg leuk. In het voorjaar zijn er vaak speciale opendagen zoals Lammetjesdag en Campina Boerderijendag.

 

6. MAMMACAFE
In de bibliotheek (o.a. in Almelo en Nijverdal) wordt er eens in de maand MAMMACAFE georganiseerd voor mama’s (in spe) en hun kindjes. Het is ontzettend leuk en iedere maand wordt er een ander onderwerp aangeboden. Het seizoen loopt vaak van september t/m juli. Op de facebookpagina’s wordt het jaarprogramma bekendgemaakt.

 

7. MUZIEK OP SCHOOT
Deze vaak 8 tot 10-delige cursussen worden voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden, ook voor baby’s. Je kindje maakt samen met jou kennis met muziek. Ik heb het zelf 1 les gedaan, toen de kleine 8 maand was, en hij vond het erg leuk.

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.