Mijn favoriete Youtube kinderliedjes

Gepubliceerd op 28 juli 2018 12:01

Hoewel ik voor de komst van mijn kinderen ervan overtuigd was dat zij geen mobiel zouden aanraken voordat ze naar school gingen, ben ik inmiddels ook zo’n moeder met een ‘mobiele dreumes’. Ik merkte dat mijn zoontje erg rustig werd van muziek, dus youtube was een fantastische uitkomst tijdens huilbuien. Inmiddels kan de kleine zelf scrollen, meezingen en aangeven dat ie ‘joetoep’ wil kijken. En dat zijn dan vaak dezelfde filmpjes, over and over again. Toch zijn er heel veel leuke en leerzame liedjes en heb ik toch zelf ook wel stiekem een top 10.

  1. WOEZEL EN PIP – ALLERBESTE VRIENDJE: Een van de eerste youtube nummers die ik mijn zoontje liet horen en tot mijn verbazing kon hij deze helemaal uitkijken, zelfs meerdere keren achter elkaar. Misschien zijn het de mama hormonen, maar ik word er altijd een beetje emotioneel van.

  2. WOEZEL EN PIP - GOLFJE IN DE ZEE: Ook zo’n meeslepend nummer, heerlijk.

  3. JOHNNY JOHNNY YES PAPA: Heb je een dreumes of peuter? Dan ken je dit nummer ongetwijfeld en heb je alle varianten wel voorbij horen komen. Hier zeer populair en wordt de hele dag gezongen. Papa en mama moeten uiteraard ook meedoen, want inmiddels is het nummer hier een soort toneelstukje geworden.

  4. DE WIELEN VAN DE BUS: hier wordt vaak gewisseld tussen Nederlands en Engels.

  5. MOMMY FINGER: Catchy, leerzaam en duidelijk. Onze kinderen worden stiekem dan toch meertalig opgevoed.

  6. BRANDWEERMAN SAM: welke mini is nou geen fan van Brandweerman Sam, en volgens mijn zoon is hij heel aggeraat.

  7. HELIKOPTER: Ik wil ook boven de wolken zweven.

  8. THOMAS DE TREIN: in het Nederlands en Chinees.

  9. MOMMY SHARK: irritant, blijft in je hoofd hangen, maar wanneer ik op het werk ben betrap ik mezelf erop dat ik dit nummer blijf zingen. Een echte guilty pleasure.

  10. ZO GAAT DE MOLEN: Ok, een golden oldie, maar je wordt er zo blij van.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.