De Waarbeek, zeker de moeite waard met ukkies

Gepubliceerd op 1 augustus 2018 12:38

Deze week hebben we met onze zoontjes Thomas (2) en Elijah (10 maanden) Familiepretpark de Waarbeek in Hengelo (OV) bezocht. Omdat het vakantie is, wilden we even een dagje weg, en de Waarbeek is dichtbij en even wat anders dan een kinderboerderij.

Eerlijk gezegd, ik was eerst wat sceptisch er naartoe te gaan, omdat de meeste pretparken niet zo heel veel attracties voor hele kleintjes hebben. Maar het tegendeel is, in mijn ogen, bewezen. De Waarbeek is een pretpark die zeer geschikt is voor kleine kinderen! Er is veel schaduw, veel zitplekjes en een overdekte eetgelegenheid. Ideaal om zowel actief te zijn als even te ontspannen. Het park is weliswaar wat gedateerd, maar daar hebben de kinderen geen last van. Het is mooi compact opgezet, zodat je elkaar niet uren hoeft te zoeken, mocht je elkaar kwijt raken.

Er waren veel attracties waar onze oudste in kon, zowel met als zonder begeleiding. Hij vond het helemaal geweldig. Met papa in de botsauto’s was een groot succes. Mama vond het een beetje spannend, maar gelukkig vond onze peuter botsen erg grappig. Daarna helemaal alleen in de vliegtuigjes, je weet wel, die dingen die de lucht in kunnen. De hendel is heel licht waardoor zelfs Thomas af en toe het vliegtuig de lucht in kreeg, en ze zitten vast met een gordel. Dat vond ik dan wel heel fijn.

Ook was ik verheugd dat ik met onze jongste toch in veel attracties kon. Zo zijn we met zijn allen in het treintje geweest, hebben mijn drie mannen in het reuzenrad gezeten en heeft de kleine man bij mij op schoot in een old timer gereden met een grote glimlach op zijn gezicht. En dat zegt wat, want hij laat niet vaak zien wat hij ervan vindt.

Naast het pretpark zit een Pannenkoekenhuis, met een all-inclusive buffet. Helaas zijn hier geen losse pannekoeken te koop, maar ga je een halve of hele dag is het een leuke afsluiting van de dag.

Conclusie: Superleuk voor gezinnen met jonge kinderen. Ik zei altijd dat ik geen abonnement op een pretpark/dierentuin o.i.d. zou nemen, maar ze hadden in het park zo’n goede actie, dat we nu toch een seizoen abonnement hebben gekocht. Ons zien ze er dus zeker terug!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.