Uit eten met je mini's

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 18:08

Naar een restaurant met kinderen is een heel gedoe… of toch niet? Wij doen het regelmatig en het gaat eigenlijk altijd goed. En ja, stilzitten vinden kinderen niet altijd leuk en je zult net zien dat je baby honger krijgt terwijl je ober jouw bord voor je neus zet, hoe goed je het ook hebt gepland.

Naast uit eten op vakantie, vind ik een etentje met kinderen en eventueel familie of vrienden erbij, supergezellig, en onze jongens ook. Het vergt enige voorbereiding, maar dat hoeft niet veel tijd te kosten. Luiertas met luiers, drinkbekers, wat speelgoed en een setje kleding… klaar. Ook nemen wij altijd de buggy mee, mocht er een willen slapen of even relaxen, dan kan dat gewoon.

Onze oudste wordt rustig van speelgoed dat hij nog niet zo goed kent en youtube, maar wat hij het leukst vindt, is een plek om te spelen. De jongste speelt graag met lege flesjes of wil relaxen in de buggy met een zonnebril op. Weten wat je kinderen prettig vinden, maakt alles een stuk makkelijker. En wat alles nog makkelijker maakt… go with the flow. Soms moeten ze huilen, even schreeuwen of willen ze iets niet. Jammer dan, als ze iets worden afgeleid of iets lekker mogen uitzoeken, komt het meestal wel goed.

Eigenlijk is ieder restaurant prima voor kinderen. Hoewel ik voor vrienden en familie uitjes de Wok niet zo gezellig vind, omdat je telkens heen en weer loopt, gaat mijn voorkeur toch uit naar wokken met de kinderen. Ze kunnen spelen, even rondlopen, zelf eten (vooral ijs en snoepjes) pakken.

Mijn favoriete wok? Eastern Plaza in Bentelo. Echt, mijn peuter vindt het fantastisch. Er is een speeltuin bij, binnen kunnen ze een filmpje kijken, koekjes bakken, worden geschminkt, kleuren en met grote legoblokken bouwen. Ook is er een speciaal kinderbuffet, maar die van ons eten toch het liefst nasi. Wij beginnen zelf altijd gezamenlijk met eten en daarna mag er gespeeld worden. Zo zitten we toch eerst samen aan tafel en kunnen wij om en om eten en de kleine in de gaten houden.

Gegarandeerd een succes voor je kinderen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.