Manderveense Aardbei

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 21:09

Met mijn peuter en baby hebben we de Manderveense Aardbei bezocht. Een superleuk uitje om op een doordeweekse dag (of weekend) te doen met de kinderen. Fruit plukken is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam en natuurlijk is het eten ervan supergezond. Zo krijg je de kleintjes wel aan het fuit.

Lekker banjeren, lopen en zoeken tussen groene bossen met verschillende soorten fruit. Onze jongens vonden het super. In het winkeltje haal je een bakje en kun je zelf aardbeien, frambozen, bessen en bramen plukken (afhankelijk van het weer). Je mag zelf tussen het fruit lopen en zoveel plukken als je wilt. Er is wel een minimum van 500 gram aardbeien per persoon (vanaf 4 jaar), maar daar kom je makkelijk aan. Zo leren de kinderen hoe het fruit groeit, wanneer het rijp is en hoe je het moet plukken. Daarnaast smaakt het ook nog eens heerlijk. Vele malen beter dan in de supermarkt! 

De ‘plukperiode’ loopt van ca. mei t/m september. Iedere dag plaatsen ze op facebook of er fruit geplukt kan worden. Wel zo makkelijk, dan kom je niet voor niets. En is het niet mogelijk om te plukken, dan is er altijd nog een heerlijk terras waar je onder andere aardbeientaart of beschuit met aardbei kunt krijgen. Daarnaast is er nog een winkeltje met allerlei fruit en fruitgerelateerde producten.

Voor de kleintjes is er ook nog een speeltuintje, dus vervelen hoeven ze zich zeker niet. De locatie is erg landelijk, uitermate geschikt voor een heerlijke fietstocht.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.