Ouder en Kind Bewegen (Peutergym)

Gepubliceerd op 3 september 2018 18:38

Mijn oudste zoon is met zijn bijna 2,5 een heuse peuter en dol op actief zijn. De zomervakantie is ten einde en begint het nieuwe seizoen ouder en kind bewegen, waarbij je samen met je peuter allerlei leuke gymactiviteiten doet op speelse wijze, waarbij je kind toch echt zijn of haar motoriek traint.

 

Om te kijken of het iets voor zoonlief was, hebben we voor de zomervakantie een proefles gevolgd in Almelo bij de iispa. Het enthousiasme was enorm! Lekker rennen, klimmen, balanceren. Ik was verbaasd (en supertrots) over hoelang mijn zoon het volhield aan de rekstok. Mama deed vrolijk mee, maar mijn gymlessen waren toch wel weer een tijdje geleden (oei). Vooral samen bezig zijn vonden we allebei superleuk en mijn zoon gymde dan ook vol overgave en een rode boei mee.

 

Iedere les begint in een kring waarin de instructeur de les samen start en op het einde komt iedereen weer terug in de kring en wordt er afgesloten met een liedje. Tussendoor staan er allerlei gymattributen klaar (iedere les weer iets anders) en zijn de kinderen vrij om te doen wat ze wille. Er wordt gewerkt aan o.a. evenwicht, krachttraining, spiertraining en samenspel. Het leuke is ook dat niets moet, waardoor de kinderen zich prettig en veilig voelen. Voor zowel kind als ouder is deze manier van bewegen zeker geen overbodige luxe en het stimuleert de band met je kind enorm. Mijn zoontje en ik hebben alweer heel veel zin in de volgende les.

 

De leeftijd waarop een kind ‘mag’ beginnen met ouder en kind bewegen varieert per locatie tussen de 1,5 en 2 jaar (vaak vanaf wanneer een kind goed kan lopen).

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.