Waarom Oostkroost?

Als mama van twee jongens vind ik het heerlijk om actief met hen bezig te zijn. Vooral het eerste jaar met mijn oudste, Thomas (2), vond ik het af en toe lastig om  iets te bedenken om de ‘vrije’ dagen door te komen, omdat overdag slapen niet zijn hobby was en hij baby zijn een beetje saai vond. Ook mijn jongste, Elijah (1), is nu op een leeftijd van ontdekken. Wandelen met de buggy en wandelwagen is erg leuk, maar om dit nou 8 uur per dag te doen…. En eerlijk gezegd, ik ben graag (inter)actief met hen bezig.  Naast structuur merk ik hoe enthousiast mijn kinderen worden om samen (nieuwe) dingen te doen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar leuke uitjes voor mijn jongens en deze informatie wil ik graag met jullie delen, omdat ik denk dat er meer ouders zijn zoals ik, die ook graag actief met baby, dreumes en peuter willen zijn.

Als je op Internet rondstruint, vind je ontzettend veel informatie over leuke activiteiten en uitjes met kinderen. Toch zijn de meeste uitjes echt leuk voor kinderen vanaf een jaar of 4, en dat is op zich best logisch, want op die leeftijd kunnen ze veel meer dan een baby, dreumes of peuter. Maar als ouder van twee jongens onder de 3 ben ik vaak op zoek naar iets wat ook leuk is voor hele kleine kinderen. En dat valt niet mee.

Omdat mijn thuisbasis in Twente is, zal ik me wat meer richten op regio Oost, maar als het gaat om samen met je kind zijn, is buiten de gebaande baden gaan toch ook erg leuk.

Mocht je zelf tips hebben, laat het me weten!

Marije van der Loon